Despre statii de dedurizare si filtrare
Astazi, din ce in ce mai multa lume este preocupata de calitatea apei , indiferent de zona geografica sau de natura sursei de apa pe care o utilizati.
Cu ce apa va preparati ceaiul, cafeaua,
va spalati fructele si legumele, va pregatiti mancarea?
Desi apa arata limpede in pahar, aceasta poate contine particule sau substante care nu pot fi vazute cu ochiul liber. Acestea pot fi particule solide precum si diverse alte substante inclusiv metale grele, considerate foarte periculoase pentru sanatatea Dvs. Cea mai frecvent intalnita problema este insa prezenta calcarului, adica elementul chimic asociat cu termenul de duritate.
DURITATEA este termenul care face referire la prezenta în apa a mineralelor precum calciul ?i magneziul. De exemplu, un volum de 4 litri de apa cu duritatea 25o germane are un continut de minerale egal cu dimensiunea a 5 tablete de aspirina. Duritatea apei variaza de la o sursa de apa la alta, in general avand valori cuprinse între 3 ?i 100o germane.
Cum ne poate creste costul facturii la energie? Un strat de 1,5 mm de calcar depus pe o rezistenta, genereaza o pierdere a energiei de 16%. Un strat mai gros, depus in timp, de exemplu de 6,3 mm = 39% energie pierduta si 12,7 mm = 64% energie pierduta. De asemenea, un boiler sau un cazan consuma cu 20...30% mai multa energie din cauza depunerilor de calcar.
Cine ne degradeza obiectele sanitare?
Efectele calcarului pot fi recunoscute prin:
- urme pe robinete, lavoare, cabine de dus, jacuzzi, toalete ...
- degradarea rezistentei masinilor de spalat rufe sau vase ...
- obturarea canalelor si diminuarea presiunii apei ...
Cine ne perturba confortul zilnic? Starile de disconfort cauzate de calcar pot fi observate prin:
- haine aspre, uzura accelerata, disparitia culorilor ...
- doze suplimentare de detergenti, sapunuri sau produse speciale anticalcar ...
- iritarea pielii dupa dus sau dupa ras, maini in permanenta uscate ...
- pahare sau farfurii ramase patate dupa spalare .